MAGNA přivezla na Filipíny první pomoc pro prvních 2500 lidí.

15. 11. 2013

Share this

„Lidé jsou stále v šoku. Nikdo takovou katastrofu v životě neviděl a nebyli na nic takového připraveni. Nikdo je nevaroval. Vítr válcoval všechno, střechy domů létaly, převracel auta. K jejich klidu nepřidávají ani pravidelné otřesy země, které jsme zažili například i tuto noc…“, říká pracovník MAGNY Romain Santon z Cebu na Filipínách a dodává „Severní část ostrova Cebu je velmi zemědělská a místní tu žijí převážně z prodeje cukrové třtiny a manga. Očekávali úrodu v prosinci, ale teď je všechno zničeno a tím pádem přišli o jejich hlavní příjem na příští rok. Pokud jde o zdravotnické nebo psychosociální služby, ty se tam v současné době nenachází žádné.

MAGNA plánuje v oblasti identifikaci potřeb z oblasti zdravotních a psychosociálních služeb a následnou intervenci. MAGNA má s poskytováním zdravotních a psychosociálních služeb zkušenosti z předešlých katastrof jako bylo zemětřesení na Haiti, cyklón Nargis v Barmě nebo tsunami.

O dalších krocích Vás budeme informovat.

JAK POMOCI:

Pomoci můžete zasláním jednorázové DMS s textem DMS MAGNA na číslo 87 777 v hodnotě 30 Kč (příjemce obdrží 28,50 Kč)

Poukázáním finančních prostředků na účet sbírky:

MAGNA DĚTI V TÍSNI
454504 / 5500 Raiffeisen a.s.
Variabilní symbol: 201311

nebo prostřednictvím našeho webu:

http://www.magnadetivtisni.cz/cz/filipiny-tajfun-haiyan-2/

Zasláním SMS zprávy ve tvaru DMS ROK MAGNA na číslo 87 777 si aktivujete každoměsíční pravidelné přispívání po dobu jednoho roku. Z pravidelného přispívání se můžete kdykoliv bezplatně odhlásit. Stačí zaslat SMS s textem DMS STOP MAGNA na číslo 87 777. Po zaslání této SMS budete z pravidelného přispívání vyřazeni.

Sbírka je povolená MHMP pod číslem S-MHMP/929692/2009, č.j. 162192/2013.

Kontakt pro média a dárce:

+420 604 978 639

Kateřina Struhová, struhova@magnadetivtisni.cz

MAGNA DĚTI V TÍSNI: V roce 2001 iniciovali Martin Bandžák a Denisa Augustínová vznik humanitární organizace MAGNA. Magna Děti v tísni je součástí sítě organizací MAGNA, která už 12 let pomáhá lidem v krizových oblastech světa, realizuje humanitární a rozvojové projekty zaměřené na pomoc lidem v nouzi, způsobené chudobou, nemocemi, válkou nebo ekologickou devastací. MAGNA působí na třech kontinentech světa a má v současnosti zřízené svoje stálé mise v Kambodži, DR Kongo, Jižním Súdánu, Haiti, Myanmaru, Vietnamu a Nikaragui. V minulosti MAGNA působila v tsunami zničených oblastech v Indii. V MAGNA humanitárních a rozvojových projektech přímo v terénu pracuje více než 300 pracovníků.


Aktuální

Přečtěte si nejnovější zprávy z našich operací ve světě.

Jak využíváme vaše finanční prostředky?

100%
Program
0%
Fundraising
0%
Administrativní náklady