Kongo: MAGNA otevírá nový program na léčbu dětské podvýživy v provincii Equator

20. 08. 2018

Share this

Dětskou podvýživou a její prevencí se nově zabývají zdravotní týmy MAGNA ve dvou oblastech v provinci Equator v Kongu. K tisícům pacientů, o které MAGNA v Kongu dlouhodobě pečuje, tak přibude dalších 45 000 dětí a matek.

Demokratická republika Kongo je navzdory svému obrovskému nerostnému bohatství jednou z nejchudších zemí světa. Roky přetrvávající konflikty zesilují chudobu a zintenzivňují humanitární krizi v zemi. Odhadem více než třetina celkové populace Konga (16 milionů lidí) trpí kritickým nedostatkem jídla. Ruku v ruce s podvýživou a nevyhovující lékařskou péčí jdou choroby a epidemie, které ještě zhoršují už tak kritickou situaci.

V oblastech Iboko a Nsele je aktuálně postižena krizí Eboli a proto tady MAGNA spouští projekt zaměřený na léčbu a prevenci dětské podvýživy pro spádovou oblast se 45 000 dětmi a matkami. Cílem je v komunitě zachytit co nejvíce podvyživených dětí a začít je okamžitě léčit.

Identifikovat stav jejich podvýživy a nastavit léčbu co nejdříve je pro jejich záchranu velmi důležité. Když dítě trpí akutní podvýživou, jeho imunitní systém je poškozen do té míry, že se riziko úmrtnosti prudce zvyšuje. I banální dětské nemoci, průjem nebo zápal plic, mohou rychle vést k vážným komplikacím a nakonec i ke smrti. Proto MAGNA pokrývá a zajišťuje léčbu na všech třech úrovních – v komunitě, ambulantně a hospitalizací – takto dětem zachráníme život.

Léčime Díky Vám.


Aktuální

Přečtěte si nejnovější zprávy z našich operací ve světě.

Jak využíváme vaše finanční prostředky?

100%
Program
0%
Fundraising
0%
Administrativní náklady