Filipiny: Stále pomáhá obětem tajfunu Haiyan

09. 05. 2014

Share this

Bezprostředně po katastrofě MAGNA poskytla pomoc 15.000 lidem ve formě rýže, provizorních přístřešků, či hygienických potřeb. Po této akutní fázi Magna začala zprostředkovávat psychosociální pomoc lidem, jež prošli touto nesmírně traumatickou událostí.

„Magna si uvědomuje, že je potřeba pomáhat podle individuálních potřeb obětí katastrof, mnoho z nich se léta vyrovnává s traumatizujícím zážitkem.“ potvrdil Martin Bandžák, ředitel Magny. „Především pro děti budujeme bezpečné prostředí, kde pro ně organizujeme terapeutické aktivity a neformální vzdělávání. Pomáháme jim tak překonat stres a ztrátu.“

Do dubna 2014 Magna v postižených oblastech pracovala s více než 20.000 lidmi. Pro zvýšení dopadu  pomoci experti pracovali i se 150 místními učiteli. Ti jsou pak lépe vybavení pracovat s traumatizovanými dětmi ve školách a komunitách. Školení Duševní zdraví a psychosociální pomoc během katastrof absolvovalo 111 účastníků z řad zdravotních pracovníků.

MAGNA plánuje na Filipínách zůstat minimálně do konce roku. Budeme pokračovat v proškolování, a také v renovaci a revitalizaci zničených zdravotnických zařízení.


Aktuální

Přečtěte si nejnovější zprávy z našich operací ve světě.

Jak využíváme vaše finanční prostředky?

100%
Program
0%
Fundraising
0%
Administrativní náklady