Do Nepálu odletěli MAGNA pracovníci.

04. 05. 2015

Share this

Karin Slováková bude vést misi MAGNA v Nepálu, v minulosti pracovala s Magna Děti v tísni v Kambodži, kde působila 4 roky. Poslední rok strávila v Nepálu.

MAGNA pracovník z Indie má dlouhodobé zkušenosti s prací v oblasti mentálního zdraví se specializací na děti, s Magna Děti v tísni pracoval v průběhu humanitární intervence po tsunami v Indii a byl součástí intervence s podobným zaměřením. Zná jazyk a umí se orientovat v místním prostředí.

MAGNA nejprve plánuje implementaci první psychologické pomoci (PFA), debrífing a práci s oběťmi, které byly zasypané. Také se  zaměříme na lidi v okolí nemocnic, kteří pro nedostatek míst leží a jsou “hospitalizováni” na ulicích.

Následně MAGNA zřídí dětská stacionární centra, kde se bude poskytovat individuální a skupinová sezení zaměřená na psychosociální podporu. Taktéž budou působit mobilní týmy, které budu pracovat v komunitách a relokačních centrech, kterých je zatím v oblasti Kathmandu zřízených 16 a nachází se v nich rodiny, které přišly o své domovy anebo mají strach se kvůli dalším otřesům vrátit do svých domovů. Týmy budu složení ze zdravotníků a terapeutů.

V první fázi MAGNA plánuje humanitární intervenci na první 3 měsíce s možností prodloužení, které závisí na potřebách a finančních moznostech.

MAGNA má dlouholeté zkušenosti s prací v humanitárních katastrofách a poskytování neodkladné zdravotní a psychosociální pomoci. Naše týmy působily ve většině velkých katastrof za posledních 10 let – tsunami v jihovýchodní Asii, zemětřesení na Haiti, cyklon v Barmě, hladomor na hranicích Keni a Somálska a naposledy na cyklonem zasažených Filipínách. MAGNA působí na třech kontinentech světa, spolu se svými více než 400 terénními pracovníky poskytujeme zdravotní pomoc dětem a jejich rodinám každý den.

Děkujeme jménem dětí a jejich rodin v Nepálu.


Aktuální

Přečtěte si nejnovější zprávy z našich operací ve světě.

Jak využíváme vaše finanční prostředky?

100%
Program
0%
Fundraising
0%
Administrativní náklady