Organizace MAGNA bojuje proti HIV/AIDS už 10 let

29. 11. 2013

Share this

Víc než 2 milióny dospívajících, mezi 10. a 19. rokem života, žije s virem HIV. Velkému množství z nich není poskytována adekvátní léčba a péče, čímž by se zabránilo dalšímu šíření nemoci. Kromě toho jsou další miliony adolescentů vystaveny riziku nákazy. Světová zdravotnická organizace vydala pro rok 2013 doporučení řešit tyto potřeby dospívajících a to nejen těch, kteří už s touto chorobou žijí ale i těch, kteří jsou jí ohroženi.

Na světě žije celkem 35,3 miliónu lidí infikovaných virem HIV, přičemž si tato choroba vyžádala už 36 milionů životů. 9,7 miliónu lidí, z toho 640 000 dětem, byla v roce 2012 v rozvojových zemích zabezpečena antiretrovirální léčba. Toto číslo se podařilo zvýšit během jednoho roku o 20%.

Magna Děti v tísni (MAGNA) se zaměřuje na léčbu a lékařskou péči pro děti s HIV/AIDS už od roku 2003. “Zabezpečujeme dostupnost antiretrovirální (ARV) léčby, laboratorní testování, lékařskou péči, poradenství, prevenci, péči o sirotky, vzdělávání a pravidelné návštěvy v domácnostech našich pacientů žijících s virem HIV.” říká Denisa Augustínová, operační ředitelka MAGNA

“Prostřednictvím programu (PMTCT) se MAGNA soustředí na minimalizaci rizika přenosu viru HIV z matky na dítě. V rámci tohoto program MAGNA dlouhodobě vykazuje 96% úspěšnost, což v praxi znamená, že i HIV pozitivní matce se může narodit zdravé dítě.” dodává Denisa Augustínová.

Podle Světové zdravotnické organizace se počet těhotných matek, kterým byla v rozvojových zemích poskytnuta PMTCT léčba zvýšil v porovnání s rokem 2011 o 14% (62%|48%).

MAGNA HIV/AIDS projekty v posledních letech provozovala v Kambodži, Vietnamu, Keni, DR Kongo, Haiti a Nikarague. Jen v roce 2012 MAGNA v těchto programech otestovala 12 503 lidí, zaregistrovala a léčila 2 445 pacientů a 47 HIV pozitivním sirotkům zabezpečila komplexní péči.

JAK POMOCI:

Pomáhat spolu s MAGNOU a stát se Magna Záchrancem pro děti v tísni můžete i Vy! Registrací na našich stránkách www.magnadetivtisni.cz anebo zasláním příspěvku přímo na náš účet:
MAGNA DĚTI V TÍSNI, o.p.s.
7685069001/5500 Raiffeisen bank

Kontakt pro média a dárce: +420 604 978 639 Petra Kopáčková, kopackova@magnadetivtisni.cz

MAGNA DĚTI V TÍSNI: V roce 2001 iniciovali Martin Bandžák a Denisa Augustínová vznik humanitární organizace MAGNA. Magna Děti v tísni je součástí sítě organizací MAGNA, založené na Slovensku, která už 12 let pomáhá lidem v krizových oblastech světa, realizuje humanitární a rozvojové projekty zaměřené na pomoc lidem v nouzi, způsobené chudobou, nemocemi, válkou nebo ekologickou devastací. MAGNA působí na třech kontinentech světa a má v současnosti zřízené svoje stálé mise v Kambodži, DR Kongo, Jižním Súdánu, Haiti, Myanmaru, Vietnamu a Nikaragui. V minulosti MAGNA působila v tsunami zničených oblastech v Indii. V MAGNA humanitárních a rozvojových projektech přímo v terénu pracuje více než 300 pracovníků.


Aktuální

Přečtěte si nejnovější zprávy z našich operací ve světě.

Jak využíváme vaše finanční prostředky?

100%
Program
0%
Fundraising
0%
Administrativní náklady